Sauna

Sauna relaks

Sauna

Relaxium Etiler Güzellik ve Masaj Salonu Sauna

Sauna “kuru buhar banyosu” olarak tanımlanabilir ve geleneksel Fin hamamı olarak da bilinir. Saunada loş bir ışık vardır, sessizce ve rahatça oturulur. Sıcaklık genellikle 80°C ila 110°C’dir. Aşırı sıcak ile terleme yoluyla vücuttan toksik maddelerin atılmasını, gözeneklerin temizlenmesini sağlamaktadır. Sauna dolaşım sistemini hızlandırarak toksin atmanızı ve oksijenin hücrelere daha yoğun gitmesini sağlar. (Sauna)

Sauna, beden ve ruh sağlığı için mükemmel bir ortam sağlar. Uyumlu bir sıcaklıkla toksinlerin atılması, dinlenme ve ardından soğuk su ile alınan duş, kan dolaşımını düzenler, gerginliği azaltır, dinlenme ve huzur sağlar.

Sauna’nın Faydaları

Sauna; kalp, dolaşım ve sinir sistemini düzenleyen bir kültür-fizik olayıdır. İnsan vücudundaki hızlı, yoğun sıcaklık artışları ve düşüşleri saunanın ana prensibini oluşturmaktadır. (Sauna)

Deri tabakasının üst düzeyinde sıcaklık normalden 10°C daha fazla yükselir, aynı zamanda deri tabakasının altında sıcaklık normalden 1°C daha artar. Bu da vücuttaki hastalıklara karşı koyan madde olan antikor üretimini artırır.

Kan damarları genişlediği için kan akışı hızlanır. Organizmamız vücut sıcaklığını deriyi soğutarak sabit tutmaya çalışır ve yoğun bir terleme ile reaksiyon verir. Deri, ölü hücrelerden temizlenerek canlanır. Yumuşak ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olur. (Sauna)

Sporcular egzersize gösterdikleri uyum sonucu terlediklerinde fazla tuz kaybetmezler; sulu terlerler. Sauna, insanın pasif durumda iken sulu terlemesini sağlar. Böylece aktif terlemede oluşan yorgunluğun tam tersine saunada terleme ile yorgunluk giderilir.

Düzenli sauna banyoları solunum yollarının daha düzenli çalışmasına da yardımcı olmaktadır.

Sauna banyosu kardio-vaskular sistemini ve kan basıncını olumlu yönde etkileyerek, kalbe ve bütün kardio-vaskular sistemine stressiz bir antrenman yaptırmaktadır.

Sauna, vücudun dış etkilere karşı direncini artırır.

Soğuk duşla tamamlanmış ve kurallarına uygun olarak yapılan sauna ziyaretlerinin yararları görüldüğü gibi çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Sauna ile günlük yaşamın bütün stresinden ve yorgunluğundan kurtulur, yaşamdan keyif alırsınız.

Günümüzün stresli dünyasından biraz olsun uzaklaşmak istiyorsanız ailenizle, arkadaşlarınızla ya da yalnız yapacağız sauna banyosu ile kendinize sağlığınız için zaman ayırın. Günümüzde lüks olmaktan çıkan sauna, stressiz ve sağlıklı bir yaşam için bir sağlık uygulaması olduğunu kanıtlamıştır.

Etiler SaunaSauna terleme yolu ile vücuttaki su ve toksinlerin dengesini sağlar. Sauna banyolarının kardiyo vasküler sistem ve sağlık açısından çok önemli olan kan basıncı üzerinde çok yararlı etkileri vardır. Düzenli olarak saunaya girmek terleme yolu ile gözeneklerin açılmasını ve cildin ölü hücrelerden arınarak son derece pürüzsüz ve canlı bir görünüme ulaşmasını sağlar.

Sauna dolaşım sistemini hızlandırarak ve düzenleyerek, özellikle kan proteinlerini arttırır, oksijenin hücrelere daha yoğun gitmesini sağlar.

Saunanın rahatlatıcı ve dinlendirici etkisi ile yorgunluk ve stres gibi olumsuzlukları ortadan kaldırarak sinir sistemi için de olumlu etki yapar. Saunanın antikor üretimini arttırması bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi dış etkenlere karşı son derece dirençli hale getirir.

Saunanın solunum yolları üzerindeki düzenleyici etkisini de unutmamak gerekiyor.

Sauna cilt güzelliğinin yanı sıra bazı bölgelerde istenmeyen yağlanma ve selülit oluşumunu engeller. Kısaca sauna vücud sağlığı ve güzelliği için mükemmel bir yoldur.

Fin hamamları (saunalar)

Fin hamamları (saunalar), Türk hamamından oldukça farklı bir geleneğin ürünüdür. Kayıtlara göre ilk saunalar MS 5. ila 8. yy’da ortaya çıkmıştır. Erken dönem saunalar bir tepenin veya höyüğün içine kazılmıştır. Araç-gereç ve teknoloji ilerledikçe ahşap binalar kullanılmaya başlanmıştır. Bir şöminede taş parçaları odun ateşinde ısıtırlır. Odadaki hava ısındıkça ateşten çıkan rayiha da odayı kaplar. (Sauna)

Sıcaklık istenen dereceye gelince duman odadan temizlenir ve yıkanmak isteyenler girer. Yanan tahtaların odaya sinen kokusu, temizlenme töreninin bir parçasıdır. Bu tür kokulu banyoya Fince savusauna (duman saunası) denir. Çoğu kişi dumanın ve tahtanın kokusunu rahatlatıcı bulur.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saunada en fazla 10 dakika kalınmalıdır.

Nefes almakta zorluk çekenler,astım hastaları kesinlikle kullanmamalıdır.

Saunadan çıkıldığında hemen soğuk su ile duş alınmalıdır.

Sauna

SaunaSaunaSauna, Sauna, Sauna, Sauna, Sauna, Sauna, Sauna, Sauna, Sauna

İstanbul Etiler Masaj & Güzellik Salonu

Cilt Bakımı

Cilt BakimiCilt Bakımı

Cildimizi Düzenli Olarak İyice Temizlemeliyiz

Temizlenmeyen cilt belli bir süre sonra ölü hücrelerle kaplanır. Ciltte biriken ölü hücreler derinin kalınlaşmasına neden olur. Bu sebeple oksijensiz kalan cilt, cansız ve hastalıklı görünür. Cildi temiz tutmak, ölü hücrelerden arındırmak cildin taze ve genc kalmasına yardımcı olur. Bu bilgilerden yola çıkarak cildimizi haftada 1 – 2 kez ölü hücrelerden arındırmak faydalıdır. Cilt temizliği için iki yöntem kullana bilirsiniz.

Buhar Banyosu

Cildin nefes almasında önemli bir katkısı olan buhar banyosu haftada bir kez mutlaka uygulanmalıdır. Bu uygulamanın faydaları; gözenekleri acar siyah noktaların cildinizden temizlemenize zemin hazırlar.Buhar banyosu maliyeti en az olan uygulamadır.

Üst yüzeyi geniş bir kapta yaklasık 1 litre kadar su kaynatın.Kaynayan suyu ocaktan aldıktan sonra   başınızın üzerine bir bez örterek,kabın üzerine eğilin. Yaklaşık 10-15 dakika sonra uygulamayı sonlandırın.Yüzünüzü temiz bir havlu ile kurulayıp cildinize uygun bir tonik sürün.

Cilt Bakımı Nasıl YapılırCilt Bakımı

Peeling

Cildi en hızlı ve en kolay arındırma yoludur.Peeling; kıvamlı içinde tanecikleri olan  ürünlerdir.

Uygulamaya başlamadan mutlaka cilt ılık suyla yıkanmalı, gözenekler acılmalıdır. Daha sonra peeling yeterli miktarda alınarak yüze uygulanmalıdır. Cilde dairesel hareketler ile ürün iyice uygulandıktan sonra ılık su ile yüz yıkanmalı ve kurulanmalıdır. (Cildinizin tipine göre yağlı olan bölgeler de uygulama daha fazla olmalıdır.)

Maske

Cildi derinlemesine temizlemenin en etkili yoludur. Cilte siyah noktaların oluşumunu azaltır,gözenekleri temizler, cildi sıkılaştırır. Vücuda uygulanmasına gelince;

Her zaman oldugu gibi işleme başlamadan önce yüzümüzü ılık su ile yıkayalım. Temiz bir havlu yardımıyla kuruladıktan sonra maskemizi yüzümüze bir tabaka halinde sürelim. Maskenin kullan süresi seçtiğiniz ürünün kullanma talimatında belirtilmiştir. Mutlaka  o süreye uyun. Daha sonra cildinizi ılık su yardımıyla dairesel hareketlerle iyice temizleyin.

Not: Maske yada peeling uygulamalarından önce buhar banyosu yaparsanız cildiniz yaptıgınız uygulamaya daha iyi cevap verecektir.


Relaxium Etiler Güzellik ve Masaj Salonu

1-) Aromaterapi Masajı

2-) Spor Masajı

3-) İsveç Masajı

4-) Thai Masajı

5-) Refleksoloji Masajı

6-) Derin Doku Masajı

7-) Selülit Masajı

8- ) Bölgesel Masaj

9-) Taş Masajı

10-) Sauna

11-) Buhar Odası

12-) Jakuzi

13-) Vücut Bakımı

14-) Cilt Bakimi

15-) Güzellik Bakımı

Cilt Bakımı

Cilt bakımı, Cilt bakımıCilt bakımıCilt bakımı

İstanbul Etiler Masaj & Güzellik Salonu

Vücut Bakımı

relaxium-guzellik-bakim-masaj-spaVücut bakımı

– Günlük duşunuz haricinde, haftada 2 kez vücudunuzu bir vücut arındırıcısı (pelling) ile ölü hücrelerden arındırın. Arındırıcı ürünü, önce parmaklarınızla, daha sonrada kıl bir eldiven ile hafifçe bastırarak ve küçük dairesel hareketler yaparak uygulayın. Hareket yönünüz hep kalbinize doğru yani aşağıya yukarıya doğru olmalı. Ürünü uygularken çok sert olmayın, sadece dirsek, diz ve topuk gibi derinin daha sert ve pütürlü olduğu bölgelerde ısrarcı olun. (Vücut bakımı)

– Fazla sıcak su cildinizden doğal yağın yok olmasına neden olabilir. Ilık ya da serin suyla yıkanırsanız cildiniz daha sağlıklı kalacağı gibi kendinizi daha iyi hissedersiniz.

– Duş veya banyo yaptıktan sonra mutlaka cildinize nemlendirici uygulayın. Hatta bu işlemi hafif nemli olan cildinize yaparsanız nemin cildinizin üst katmanlarına hapsedilmesini de sağlayabilirsiniz. (Vücut bakımı)

– Kışın da nemlendirmeyi bir alışkanlık haline getirin. Pantolon veya çorapların altında cildinizin çatlamasına mani olmak için her duştan sonra mutlaka vücudunuzu nemlendirin. (Vücut bakımı)

Vücut BakimiEller ve ayaklar için…

– Daha yumuşak eller için, haftada 1 veya 2 kez ellerinizi 5-10 dakika ılık süte batırın. Sütün içinde bulunan laktik asit cildinizi nemlendirir ve ellerinize yumuşaklık kazandırır.

– Ellerinizin yaşlanmasını geciktirmek istiyorsanız, özellikle yaz aylarında mutlaka güneşi bloke eden bir kremle koruyun. Böylece ileriki yaşlarda oluşabilecek lekeleri azaltacak ve genç görünmenize neden olacaktır. (Vücut bakımı)

– Düzenli pedikür yaptıramayacak kadar yoğunsanız, yürüyüşe çıkmadan önce (spor çorap giydiğiniz zaman) ayaklarınıza bol vazelin sürün. Yürüyüşünüz bittiğinde ayaklarınızın beslenmiş ve rahatlamış olduğunu fark edeceksiniz. (Vücut bakımı)

– Ayaklarınız kuruyorsa, bol krem sürün (vazelin tavsiye edilir!). Sonra bir çift pamuklu çorap giyerek nemin içeride kalmasını sağlayın. Bu işi yatarken yapmak çok yararlı ancak çoraplarla uyumakta sıkıntı yaşıyorsanız size bir ipucu: çorabınızın parmak kısmını kesin, böylece ayaklarınız hava alırken yumuşayacak. (Vücut bakımı)

– Ayak topuklarınızdaki sertliği gidermek için bir ev reçetesi: ılık su dolu bir leğenin içinde 2 poşet yeşil çayı demleyin. Yarım litre ılık süt ilave edin. Ayaklarınızı 30 dakika bu karışımın içinde tuttuktan sonra ponza taşı ile ovup, nemlendirici bir krem sürün.

– Nasırlardan kurtulmak için ayaklarınızı birkaç dakika ılık suda tutun. Eczanelerde reçetesiz olarak hazırlanabilen %20 Carmol ve %12 Amlactin karışımı olan krem veya losyonu masaj yaparak ayaklarınıza iyice yedirin. Bu karışım tabanlardaki sert keratin tabakasını yumuşatır. (Vücut bakımı)

– Sakarlığınız yüzünden bir yerleriniz hep mor mu? Bundan sonra bir yere çarpınca, vurduğunuz bölgeye derhal en az 10-15 dakika buz uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra tekrar 10-15 dakika buz tutun. Buz, deri altında oluşabilecek kanamayı durdurarak darbe alan bölgenin morlaşmasına engel olur.

– Yanığınızın iz bırakmasını engellemek için yanmış bölgeye derhal bir E vitamini kapsülü kırıp uygulayın. Ayrıca, yanığa Aloe Vera jeli sürerseniz iyileşme hızını da artırırsınız. (Vücut bakımı)

– Yapılan araştırmalara göre ergin kişilerde kalsiyum eksikliği olanlar büyük oranda. Her gün 1 bardak süt içmeyi alışkanlık haline getirin. Faydasını ilerleyen yaşlarda göreceksiniz.

– Sağlık için koşmanın yararını biliyorsunuz. Elbette koşmak kalori harcamak adına da yararlı. Ancak geri geri koşmak daha da yararlı. Üstelik geri geri koşarken %31 daha fazla kalori harcarsınız. Yürüyüşte de aynı şey geçerli: geri geri yürümekle %78 daha fazla kalori harcarsınız. (Vücut bakımı)

– Sabah uyandığınız zaman derin nefes almayı ve iyice gerinerek vücudunuzu esnetmeyi unutmayın. Böylece pompalanan kan artarak daha hızlı uyanıp daha diri hissedersiniz. (Vücut bakımı)


Banyoların rahatlatıcı etkisini hepimiz çok iyi tanırız. Problemler ve stres, sıcak su tarafından bedenden sökülüp atılır. Kaslar gevşer, sinir sistemi ve kan dolaşımı olumlu etkilenir.Yatmadan önce alınan bir tam banyo en etkili uyku ilacıdır.

Vücut Bakimi Nasil YapilirVücut bakımı

Bir soğuk algınlığı başlangıcında alınan,eterli yağlar veya bitki katkısı içeren bir banyo çok yararlı olabilir. Ama gerekli katkılarla hazırlanan bir tam banyonun, deri için en etkili güzellik ilacı olabileceği de unutulmamalıdır. (Vücut bakımı)

Bitkisel yağlar veya süt ürünleri eklenen banyolar, derinin koruyucu örtüsünü güçlendirdikleri için,deri kuruluğuna karşı da uzun süre etkili olabilirler. Bu nedenle, banyodan sonra derinin kremlenmesine gerek kalmaz. Şifalı bitki katkılarıyla hazırlanan banyolar, yağlı ve sivilceli deri için çok basit ama etkili bir tedavi anlamı da taşırlar. Banyo sonrasında deriye bir nemlendirici sürülmesi uygun olur. Değerli maddeler içeren banyo katkılarının etkinliklerine zarar vermemek için, banyo suyunun çok sıcak olmaması gerekir(37-38 derece). (Vücut bakımı)

– Bir tam banyoyu haftada 1-2 kereden fazla almayın.
– Önceden ağır yemekler yemeyin ve banyo suyunun 378-38 dereceden sıcak olmamasına dikkat edin; her iki durum da, kan dolaşımını olumsuz etkileyecektir.
– İdeal banyo süresi 15-20dakikadır.; fazlası deriyi ve kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir.
– Banyo sonrasında, yatakta kısa bir dinlenme çok rahatlatıcı olacaktır.

Okaliptüs yağı banyosu,sivilceli deri için
Banyo küvetini doldurmaya başlayın ve su bir karış kadar yükseldiğinde, biraz kremanın veya sütün içine karıştırmış olduğunuz 5 damla okaliptüs yağını suya ekleyin. Bu katkının eşit oranda dağılabilmesi için, küveti duş süzgecinden akan suyla doldurun.

Şifalı bitki banyoları
Deriniz yağlıysa 150g mayıs papatyası veya civanperçemi, deriniz sivilceliyse 150g kuru nane veya atkuyruğu kullanın. Bitkiler 1litre kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve ılıklaşana kadar demlendikten sonra süzülerek banyo suyuna eklenir. (Vücut bakımı)

Ebegümeci banyosu,iltihaplı, sivilceli deri için

Vücut Bakimi Ne Zaman Yapilir50g kurutulmuş veya 100g taze ebegümeci çiçeği ve yaprağı ince kıyılmış olarak, kaynar derecedeki 2 litre suyla haşlanır,ılıklaşana kadar demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Kan dolaşımını hızlandırmak için banyodan sonra beden, orta sertlikte bir fırça ile fırçalanır. (Vücut bakımı)

Elma sirkesi banyosu,yağlı cilt için
¼ litre elma sirkesi banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra duş alınmaz, sirkeli su derinin üstünde kurumalıdır. Daha sonra, yağlı olmayan bir nemlendirici beden losyonu kullanılır. Banyo suyuna eklenen 8 damla lavanta yağı, antiseptik etkiyi arttırır ve ruhsal açıdan dengeleyici ve rahatlatıcı etki yapar. (Vücut bakımı)

Lavanta yağı banyosu
¼ litre elma sirkesi(yağlı deri için) veya ¼ litre krema (normal, kuru veya karışık deri için), 8 damla lavanta yağı ile iyice karıştırılır, banyo suyuna eklenir ve su da iyice karıştırılır. Krema-lavanta banyosundan sonra ılık duş alınır. Elma sirkesi-lavanta banyosundan sonra duş alınmaz ve kurulanılmaz. (Vücut bakımı)

Yağsız süt banyosu,kuru ve duyarlı deri için
yağı alınmış 2 litre süt banyo suyuna eklenirken, su iyice karıştırılır. Banyodan sonra ılık bir duş alınır ve hafifçe kurulanılır. Eğer deriye banyodan önce 2 yemek kaşığı zeytinyağı yedirilirse, süt banyosu kuru deri için çok daha etkili olacaktır. Banyo suyuna eklenen 1 bardak aynısafa çayı da deriyi yatıştırır. (Vücut bakımı)

Yağ-süt banyosu, kuru deri için
1 bardak ılık süt ve bir yemek kaşığı zeytinyağı, kapalı bir kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir. Banyonun ardından sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır. (Vücut bakımı)

Yağ banyosu, kuru deri için
50ml bademyağı veya zeytinyağı sıcak banyo suyuna eklenir ve iyice karıştırılır. Banyodan sonra derinin üstünde kalan su elle sıyrılır ve kalan hafif yağ filmi masajla yedirilir. (Vücut bakımı)

Vücut Bakimi Nerede YapilirSüt-bal banyosu,kırışıklıklara karşı
2 bardak ılık sütte 2 yemek kaşığı dolusu çiçek balı iyice eritilir, 1 tatlı kaşığı bademyağı eklenir ve kapalı kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir ve banyo suyu da karıştırılır. Banyodan sonra sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır. (Vücut bakımı)

Kırışıklara karşı reçeteler (cildi gerginleştirme)
– 80g limon suyu, 30g havuç suyu ve 30g hıyar suyu iyice karıştırılır ve kırışık bölgelere kompres uygulanır.
– Avokado meyvesinin lapası, muzsuyu veya kavun suyu kompresleri uygulanabilir.
– 1’er tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış mayıs papatyası ve oğulotu(melisa), 2 bardak dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve kompresler uygulanır.
– Lavanta yağı, biberiye yağı ve gülyağı da cildi düzgünleştirir.
– Her gün bir kere, yağı alınmış sütle yüz yıkandığında,kırışıklar azalır.

Bal-süt-tuz banyosu, kuru ve olgun deri için
Banyo küveti doldurulurken 100g deniz tuzu serpiştirilir. Bu arada 1 litre sıcak sütte 250g çiçek balı eritilir ve banyo suyuna eklenir. Banyo suyu iyice karıştırılır. Banyodan sonra sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır. (Vücut bakımı)

Melisa(oğulotu)- Aynısafa çiçeği banyosu, deriyi yatıştırıcı
3’er yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış kuru bitki, kaynama derecesinde 1litre sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra sıcak duş alınır. (Vücut bakımı)


Relaxium Etiler Güzellik ve Masaj Salonu

Spor Masajı

Spor MasajıSpor Masajı

Relaxium Etiler Spor Masajı

Sportif etkinliklerde, etkinlik öncesinde veya sonrasında ve hatta hızlı ve sınırlı olmak kaydı ile etkinlik sırasında da yapılan bir masajdır. Spor masajını klasik masajdan ayıran en önemli özellik ritm, süre ve bası miktarlarının değişik olmasıdır. Bu masaj türünde uyarıcı amaçlı hareketler çoğunluktadır ve yapılan spora göre farklılıklar gösterir. Süre bölgeye göre değişmektedir. (Spor Masajı)

Masaj sporcuyu, vücuda yük olan yorgunluk maddelerinden kutarır, kas sertliklerinin ve krampların zararlı yan etkisinden koruyarak, bunların sebep olacağı kas zedelenmesi, lif kopmalarını önler. Kan dolaşımını aktive ederek, enerji veren besin maddelerinin dokulara daha kolay ve çabuk erişmesine imkan sağlar, kalp ve dolaşım sisteminin işini kolaylaştırır. Sporcunun reaksiyon zamanını kısalştırır, organlar arasında fonksiyonel harmoniyi düzenler, genel bir rahatlama verir. Ruhsal yönden gergin olanları sakinleştirir, uyuşuk olanları aktive eder. (Spor Masajı)

NEDEN SPOR MASAJI?

  • Sportif başarıyı arttırmak ve sporcunun yarışma öncesi daha iyi bir başlangıç yapabilmesi için
  • Antrenman ve yarışma öncesi kısa sürede dinlenmeyi (toparlanmayı) sağlamak için
  • Sporcunun başarıyı etkileyecek psikolojisini olumlu yönde etki altına almak.
  • Sakatlıkları engellemek ve en kısa zamanda spora dönmesini sağlamak

Relaxium Etiler SPA & Masaj SalonuSPOR MASAJININ FAYDALARI

Sinirlerdeki ve kaslardaki acının azalması antrenman ve müsabaka sırasında gerilim ve huzursuzlukların giderilmesi, antrenman ve müsabaka sırasında yarışma tekniklerindeki engellerin kaldırılması, yaralanmaların, hızla eski haline kavuşmasında yardımcı olur, Kas gerilmesinin önlenmesi Sporcuya uygun ortamı sağlayan kas yapısının istikrarının sağlanması, Spor masajı fiziksel stresi azaltmanın en iyi yoludur. (Spor Masajı)

Spor Masajı

İstanbul Etiler Masaj & Güzellik Salonu

İsveç Masajı

isveç masajı

isveç masajı

Relaxium Etiler isveç masajı

Uzmanlar; vücuda kısmen (lokal) veya tamamen uygulanan klasik masaj ile dolaşım hızını arttırarak dokuları – hücreleri canlandırır, dolaşımı düzenler, kas gerilimini azaltarak konsantrasyonu güçlendirir. Önemli olan masaj yaptıran kişinin günün yorgunluklarından ve stresinden kurtulmasına yardımcı olmak; rahat ve keyifli bir ortamda kendini zinde ve dinlenmiş hissetmesini sağlayabilmektir. (isveç masaji)

Genellikle vücudun güne zinde başlamasına ya da yaşamın gündelik yorgunluk ve sıkıntılarından kurtulmak amacı ile yapılan genel dinlenme ve gevşeme yöntemi olarak kullanılan masaj türüdür. Önemli olan masaj yaptıran kişinin rahat ve keyifli bir ortamda kendini zinde ve dinlenmiş hissetmesinin sağlanabilmesidir. Genellikle masaj yağı ile yapılır ancak isteğe bağlı olarak bazı durumlarda kayganlaştırıcı malzeme kullanmadan da klasik masaj uygulamak mümkündür. (isveç masaji)

isveç masajıisveç masaji nasıl yapılır?

SIVAZLAMA (ÖFLERAJ): Klasik masaj öflerajla başlar ve öflerajla biter. Bölgesel olarak sıvazlama, tek elle, çift elle, avuç içiyle parmaklarla ya da el sırtıyla yapılabilir. Uyugn bulunursa kolda veya baldırda tek elle yapılan sıvazlama sırt masajında iki elle uygulanabilir. Ayak altında ve parmaklarda ise öfleraj için el ayası ve parmaklar kullanılabilir. Öfleraj kalp yönüne doğru derin basınçla uygulanır ki buna derin öfleraj denir. Başlangıç noktasına dönüşte yani ters yönde ise basınç azaltılır. Buna da yüzeysel öfleraj denir. (isveç masaji)

YOĞURMA (PETRİSAJ) : Petrisaj kası doğrudan ele alan etkili bir masaj manipülasyonudur. Tek elle veya çift elle uygulanabilen yoğurma hareketleriyle kas, sıkıştırılır ve esnetilir. Kas, tıpkı bir hamurun yoğrulmasına benzer tarzda hareket ettirilir. Petrisaj hareketi ile sıvazlamanın tersine yüzeysel fasya ve onun altındaki dokular sıkıştırılarak esnetilir. Bu şekilde kısalmış dokuların gerilmesi ve yapışık dokuların açılaması hedeflenir. Petrisajın etkili olabilmesi için derin ve yüzeysel dokuların sıkıştırılmasından kaçınmak gerekir. Bunun için uygulama sahasının büyüklüğü azaldıkça basınçta azaltılır. Petrisaj hareketlerinin yavaş, yumuşak ve ritmik şekilde uygulanmsu kadar masörün dokuları tam olarak kavraması da önemlidir. Petrisajda kasa uygulanan basınç kesiklidir. Hareket kas liflerinin seyrine göre yapılmayabilir. Ancak kasın tamamı esnetilmeli ve yoğrulmalıdır. Kan dolaşımında hızlanma artık maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Yoğurma hareketi kasların dinlendirilmesinde son derece etkilidir. Deride hiperemi (kızarıklık) gözlenir. Derinin kan akımında hızlanma esnekliğinde artma ve yumuşama beklenir. (isveç masaji)

isveç masajıFRİKSİYON : Başparmak, elin uçları veya elin bütünü ile yapılabilir. Belirli bölgeler üzerinde basınçla yapılan dairesel hareketlerdir. Dokular üzerindeki etkisi basıncın şiddetine göre değişir. Sertleşmiş deri dokularına uygulanan friksiyonda deri, deri altı doku üzerinde hareketlidir. Daha derinde kas dokusunu etkilemek amacıyla yapılacak friksiyonun basıncı ise daha fazla olmalıdır. Derin friksiyon masajında derinin kayması istenmez. Basıncın etkisini artırmak için eller üst üste konulur. Kas içindeki fibrostik nodülleri dağıtmak için yapılır. Ağrılı bir manipülasyondur. Kas içi kanamalara neden olabilir. Sırt masajında friksiyon daha çok, gergin doku sahalarının yoğun olduğu kürek kemiği etrafında kullanılır. Friksiyonda uygulanacak basınç sık olmalı fakat dokunun yapısını bozacak kadar ağır olmamalıdır. Dokunun hareket yeteneğini artırmak beklenir. Uygulama bölgesinde hiperemi oluşur. (isveç masajı)

DARBELEME (TAPOTEMENT) : Kassal uyarı için yapılan bir masaj manipülasyonudur. Örneğin, sporda aktivite öncesinde hazırlık masajında kaslar darbelemeyle uyarılır. Uygulamada eller ritmik olarak o bölgeye çarptırılır. Tapotement spor dışında hastalık tedavilerinde kullanılabilir. Örneğin akciğer sekresyonlarının boşaltılması amacıyla yapılan postüral drenaj da göğüs kafesi üzerinde uygulanır. Diğer bir şekilde ampütasyonlardan sonra güdük ucunun proteze uygun hale getirilmesi ve setleştirilmesi amacıyla yapılır. Darbelemede diğer masaj manipülasyonlarında olduğu gibi dolaşımı artırıcı etki beklenmez. Damarlarda önce bir daralma ve ardından genişleme olur. Kas tonusunda hafif artma beklenir. Darbeleme sırasında dudaklarda gerilme ve kasılma gözlenir. (isveç masaji)

VİBRASYON (TİTREŞİM) : Genellikle bütün avuçla daha nadir olarak ta parmak uçlarıyla uygulanır. El kaydırmadan doku üzerinde sabit kalır veya belli bir yönde yavaşça yürütülebilir. Çok kısa frekanslarla yapılan titreşim dokuya aktarılır. En nitelikli vibrasyon elektrikli masaj aletleriyle elde edilir. Kas spazmı çözücü ve ağrı azaltıcı etkisi vardır. Kas gerginliğini giderebilen en önemli masaj hareketidir. (isveç masaji)

isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji, isveç masaji

isveç masajı, isveç masajıisveç masajı, isveç masajı, isveç masajı, isveç masajı, isveç masajı

isveç masaji

İstanbul Etiler Masaj & Güzellik Salonu isveç masajı